کاوش موضوع کنکور سراسری
صفحه اصلی
کنکور سراسری
آزمون سراسری پذیرش دانشگاههای کشور که با نام کنکور نیز شناخته میشود، آزمونی است که همه ساله در ایران و بیرون از آن برای پذیرش دانشگاههای کشور برگزار شده و نمره گرفته شده در آن در کنار سوابق تحصیلی و سهمیههایی که به گفته اکثر داوطلبان ناعادلانه و تحمیلی هستند، مبنای ورود به دانشگاههای ایران است.
کنکور سراسری بر حسب مقطع مورد نظر توسط نهادهای گوناگون برگزار میگردد، این آزمون در مقطع کارشناسی تمام دانشگاهها و مراکز آموزش عالی ایران و نیز کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی کلیه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی دولتی ایران توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار میگردد. رشتههای کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی دانشگاههای آزاد اسلامی توسط مرکز پذیرش دانشگاه آزاد و برای رشتههای کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی علوم پزشکی و دورههای تخصص و فوق تخصص پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی توسط مرکز سنجش وزارت بهداشت برگزار میگردد.
این آزمون هر سال در دو نوبت برگزار میگردد، نوبت اول در نیمه اول اردیبهشت و نوبت دوم در نیمه اول تیر ماه برای پنج گروه آزمایشی «علوم ریاضی و فنی»، «علوم تجربی»، «علوم انسانی» (شامل داوطلبان متقاضی شرکت در آزمون با منابع رشته علوم انسانی یا منابع رشته علوم و معارف اسلامی)، «زبانهای خارجی» و «هنر» بهطور جداگانه برگزار میشود. تا پیشاز سال ۱۳۹۲ کنکور دانشگاههای آزاد توسط مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی و به صورت جداگانه از کنکور سراسری برگزار میشد و پس از آن با کنکور سراسری ادغام شد.
طبق مصوبه مجلس کنکور به تدریج حذف نمی شود و معیارهای دیگری برای ورود به دانشگاه در نظر گرفته شود.
همچنین بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و در راستای حذف تدریجی کنکور، سوابق تحصیلی به تدریج سهم بیشتری از پذیرش دانشجو را خواهد داشت. در حال حاضر این میزان برای کنکور سراسری ۱۴۰۴ معادل ۶۰ درصد تأثیر قطعی در نظر گرفته شده است. منظور از سابقه تحصیلی همان نمرات امتحانات نهایی و تشریحی داوطلب در رشته تحصیلی دوره دوم متوسطه (در نظام آموزشی جدید یا ۶-۳-۳) یا دیپلم و پیشدانشگاهی (در نظام آموزشی قبلی) است.... بیشتر در ویکی پدیا